Listajući svesku naletela sam na ovaj recept, koji sam već par puta tražila i naravno nisam ga našla. Kako to obično biva kad ga ne tražiš sam se pojavi. Vrlo je zgodan za doručak ili večeru
Sastojci:
550 g. rendanih tikvica zucchina ili običnih tikvica
4 jaja
250 g. griza
1 kesica praška za pecivo
1 šoljica za kafu ulja
250 g. sira
so
Priprema
Za ovu proju možete koristiti i zucchine i naše tikvice.
Ako koristite zucchine odsecite im samo krajeve i izrendajte ih sa sve korom.
Ako koristite naše tikvice, odsecite im krajeve, skinite im koru i odsecite deo sa semenom, a ostatak izrendajte neka bude 550 g i izrendajte ih.
Rendane tikvice posolite, i ostavite 15 minuta da puste svoj sok.
Uzmite gomilice u šaku i ocedite od tečnosti.
Promešajte griz i prašak za pecivo.
Sir usitnite.
Umutite penasto 4 jaja, dodajte griz sa praškom za pecivo, ulje, soli.
Na kraju dodajte i izrendane tikvice, sir i sve prmešajte.
Pleh u kome čete peći proju ili nauljite, sipajte masu, piravnajte i pecite u prehthodno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni, dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар