Za ljubitelje kreme od lešnika ili Nutelle ovo je prava poslastica. Možete koristiti i jednu i drugu i bićete oduševljeni ukusom ovog sladoleda
Sastojci:
450 ml. slatke pavlake
280 g. kreme od lešnika ili Nutelle
200 ml. kondenzovanog mleka
Priprema:
Umutite pavlaku.
U činiju stavite kremu od lešnika ili Nutellu i dodajte joj kondenzovano mleko.
Promešajte sve dok se masa ne sjedini.
Zatim dodajte kašiku po kašiku umućene pavlake i prevrćite smesu od gore ka dole dok ne utrošite pavlaku.
Zatim stavite celu smesu u aparat za sladoled i postupite dalje kako inače koristite aparat.
Ako nemate aparat stavite smesu u plastičnu kutiju sa hermetičkim poklopcem i ostavite je u friz dok se ne stegne.
Sladoled možete odogre posuti listićima gorke čokolade, usitnjenim prepečenim lešnicima.
Нема коментара:
Постави коментар