Straćatela sladoled, ne mogu da kažem da mi je jedan od omiljenih, jer su mi svi omiljeni, zavisi od trenutka. Ovde ću vam dati dve verzije, onu običnu svakodnevnu i verziju za dijabetičare, takođe verziju sa aparatom za sladoled i bez njega, obe bez jaja
Sastav:
300 ml. slatke pavlake
150 ml. mleka
80 - 100 g. čokolade 70% za kuvanje krupno narendane ili čokoladnih suzica
100 g. šećera ili stevije ( ja sam stavila za muža 1 ravnu supenu kašiku stevije, jer se trudimo da i njeno korišćenje ograničimo u što manjoj meri, tako da je ovo jedva slatko. Ako koristite steviju i volite slađe stavite više)
Priprema:
Zagrejte mleko i šećer, tek toliko da otopite šećer.
Sklonite sa vatre i ostavite da se mleko potpuno ohladi.
U hladno mleko stavite slatku pavlaku i sve promešajte.
Sa aparatom za sladoled:
Stavite celu smesu u aparat za sladoled i pustite ga da radi 5 minuta do kraja, kod mene je to 30 minuta.
Zatim stavite unutra čokoladu i neka meša još 5 minuta.
Bez aparata za sladoled:
Isto zagrejte mleko sa sa šećerom da se otopi.
Sačekajte da se mleko ohladi i uspite slatku pavlaku i sve promešajte.
Stavite smesu u činiju sa hermetčkim poklopcem bez čokolade.
Stavite u friz 30 do 45 minuta, a zatim izvadite iz friza i unutite mikserom.
Ovu operaciju ponovite još 2 puta.
Kod ste i treći put umutili mikserom uspite rendanu čokoladu ili suzice od čokolade , promešajte da se ujednači masa i stavite u friz da se skroz stegne na par sati.
Нема коментара:
Постави коментар