субота, 26. јун 2021.

Sladoled od šumskog voća

Ove godine sam se baš potrudila da napravim što više najrazličitijih ukusa sladoleda i to nije kraj, imam još par ideja u glavi. Evo sladoleda od šumskog voća, izuzetno osvežavajući i kremast




Sastav:


350 g. zamrznutog šumskog voća (maline, kupine, borovnice, ribizle)

250 ml. slatke pavlake

2 do 3 kašike meda od bagrema


Priprema:


Umutite slatku pavlaku.

Zamrznuto voće stavite u multipraktik i usitnite.

Pomešajte slatku pavlaku, šumsko voće i med. Meni je 3 kašike meda taman, vi probajte prvo da stavite dve kašike meda, probajte, pa ako vam fali, kao što je meni falilo stavite i treću kašiku meda.

Kako je voće već zamrznuto nemate potrebe da koristite aparat za sladoled.

Odmah celu smesu stavite u plastičnu kutiju sa hemertičkim poklopcem i odložite u friz do upotrebe.

Нема коментара:

Постави коментар