Ove godine sam se baš potrudila da napravim što više najrazličitijih ukusa sladoleda i to nije kraj, imam još par ideja u glavi. Evo sladoleda od šumskog voća, izuzetno osvežavajući i kremast
Sastav:
350 g. zamrznutog šumskog voća (maline, kupine, borovnice, ribizle)
250 ml. slatke pavlake
2 do 3 kašike meda od bagrema
Priprema:
Umutite slatku pavlaku.
Zamrznuto voće stavite u multipraktik i usitnite.
Pomešajte slatku pavlaku, šumsko voće i med. Meni je 3 kašike meda taman, vi probajte prvo da stavite dve kašike meda, probajte, pa ako vam fali, kao što je meni falilo stavite i treću kašiku meda.
Kako je voće već zamrznuto nemate potrebe da koristite aparat za sladoled.
Odmah celu smesu stavite u plastičnu kutiju sa hemertičkim poklopcem i odložite u friz do upotrebe.
Нема коментара:
Постави коментар