Šta ćemo za vačeru večito je pitanje kod nas u kući. Ovog puta sam napravila ove vrlo lepe ćufte od tunjevine iz ulja i poslužila ih sa Krem majonez od avokada. Ispala je odlična kombinacija
Sastav:
1 konzerva tunjevne oceđeno 150 g.
100 g. krem sira
1 jaje
4 kašike prezle
so, biber
seckani peršun
20 g. rendanog parmezana
1 jaje i prezla za pohovanje
Priprema:
Staviti tunjevinu na cediljku da se dobro ocedi nekih 30 minuta.
Kada se ocedila staviti je u činiju, dodati jaje, krem sir, parmezan, malo bibera i sve dobro promešati, zatim dodati i prezle.
Ostaviti poklopljeno u frižideru 1 sat.
Zatim probati masu, dodati soli.
Prviti kuglice težine oko 25 g.
Umutiti 1 jaje i svaku kuglicu umočiti prvo u jaje, a zatim i u prezlu.
Pržiti u dubokom ulju. Moraju da vam budu ovako lepo krokantno ispržene sa svih strana.
Нема коментара:
Постави коментар