уторак, 18. јануар 2022.

Ćufte od tunjevine iz konzerve

Šta ćemo za vačeru večito je pitanje kod nas u kući. Ovog puta sam napravila ove vrlo lepe ćufte od tunjevine iz ulja i poslužila ih sa Krem majonez od avokada.  Ispala je odlična kombinacija




Sastav:


1 konzerva tunjevne oceđeno 150 g. 

100 g. krem sira

1 jaje

4 kašike prezle

so, biber

seckani peršun

20 g. rendanog parmezana

1 jaje i prezla za pohovanje


Priprema:


Staviti tunjevinu na cediljku da se dobro ocedi nekih 30 minuta.

Kada se ocedila staviti je u činiju, dodati jaje, krem sir, parmezan, malo bibera i sve dobro promešati, zatim dodati i prezle.

Ostaviti poklopljeno u frižideru 1 sat.

Zatim probati masu, dodati soli.

Prviti kuglice težine oko 25 g.

Umutiti 1 jaje i svaku kuglicu umočiti prvo u jaje, a zatim i u prezlu.

Pržiti u dubokom ulju. Moraju da vam budu ovako lepo krokantno ispržene sa svih strana.

Нема коментара:

Постави коментар