Avokado mi je pravo otkriće. Ovom prilikom sam punila jaja, možete ga koristiti i kao premaz za rolate, kao sos za razne vrste čufti od ribe, dobra je kombinacija sa škampima i dimljenim lososom na brusketi, u salati, biće tu još recepata sa avokadom pa čete videti. Jednom rečiju pustite mašti na volju
Sastav:
4 jaja
1 avokado
35 ml. ulja
sok od 1/2 do celog limuna zavisi od ukusa
so, biber
1 luk arpadžik ili malo crvenog crnog luka
peršun
Priprema:
Jaja skuvajte da budu tvrdo skuvana.
Oljuštite ih isecite na pola po dužini i izvadite žumanca.
Avokado oljuštite i isecite na parčiće.
U činiju stavite žumanca, avokado, ulje, malo soli i bibera i sok od 1/2 limuna.
Umutite pimerom, probajte i po potrebi zbog ukusa dodajte još soka od limuna, bibera i soli. Ja volim da mi je malo kiselije.
Isecite sitno jedan luk arpadžik ili malo crvenog crnog luka.
Iseckajte i peršun
Poslastičarskim šrpicem punjte kremom polovine jaja i odozgo stavite malo crnog luka i peršuna.
Нема коментара:
Постави коментар