четвртак, 13. јануар 2022.

Krem majonez od avokada

Avokado mi je pravo otkriće. Ovom prilikom sam punila jaja, možete ga koristiti i kao premaz za rolate, kao sos za razne vrste čufti od ribe, dobra je kombinacija sa škampima i dimljenim lososom na brusketi, u salati, biće tu još recepata sa avokadom pa čete videti. Jednom rečiju pustite mašti na volju



 

Sastav:


4 jaja

1 avokado

35 ml. ulja

sok od 1/2 do celog limuna zavisi od ukusa

so, biber

1 luk arpadžik ili malo crvenog crnog luka

peršun


Priprema:


Jaja skuvajte da budu tvrdo skuvana.

Oljuštite ih isecite na pola po dužini i izvadite žumanca.

Avokado oljuštite i isecite na parčiće.

U činiju stavite žumanca, avokado, ulje, malo soli i bibera i sok od 1/2 limuna.

Umutite pimerom, probajte i po potrebi zbog ukusa dodajte još soka od limuna, bibera i soli. Ja volim da mi je malo kiselije.

Isecite sitno jedan luk arpadžik ili malo crvenog crnog luka. 

Iseckajte i peršun

Poslastičarskim šrpicem punjte kremom polovine jaja i odozgo stavite malo crnog luka i peršuna.

Нема коментара:

Постави коментар