уторак, 3. јануар 2023.

Pasuljica

Pasuljice su sitni kolač obavezan na slavskim trpezama u Banatu. Izuzetno se lako i brzo prave. Možete ga praviti od pasulja tetovca, ovaj put koristila beli pasulj iz konzerve, što mi je još više ubrzalo samo pripremanje pasuljica



Sastav:


200 g. skuvanog pasulja

100 g. mlevenih oraha

80 g. šećera 

1 kafena kašičica cimeta


Priprema:


Skuvati pasulj tetovac ili običan beli pasulj i ocediti, ako koristite pasulj iz konzerve samo ga ocediti i proprati pod mlazom vode.

Ostaviti da se dobro ocedi od viška vode.

Orahe samleti na mašinici ili u seckalici.

Orasima dodati oceđen pasulj, cimet i šećer i sve umutiti, dok se masa ne izjednači.

Probajte ako volite više slatko, slobodno dodajte još malo šećera u prahu.

Poklopite masu i ostavte da se stegne u frižideru narednih dva sata. 

Kada se masa stegla pravite kuglice i uvijajte ih po želji u kokos, mlevene orahe ili bademe.




Нема коментара:

Постави коментар