Pasuljice su sitni kolač obavezan na slavskim trpezama u Banatu. Izuzetno se lako i brzo prave. Možete ga praviti od pasulja tetovca, ovaj put koristila beli pasulj iz konzerve, što mi je još više ubrzalo samo pripremanje pasuljica
Sastav:
200 g. skuvanog pasulja
100 g. mlevenih oraha
80 g. šećera
1 kafena kašičica cimeta
Priprema:
Skuvati pasulj tetovac ili običan beli pasulj i ocediti, ako koristite pasulj iz konzerve samo ga ocediti i proprati pod mlazom vode.
Ostaviti da se dobro ocedi od viška vode.
Orahe samleti na mašinici ili u seckalici.
Orasima dodati oceđen pasulj, cimet i šećer i sve umutiti, dok se masa ne izjednači.
Probajte ako volite više slatko, slobodno dodajte još malo šećera u prahu.
Poklopite masu i ostavte da se stegne u frižideru narednih dva sata.
Kada se masa stegla pravite kuglice i uvijajte ih po želji u kokos, mlevene orahe ili bademe.
Нема коментара:
Постави коментар