Crni pirinač odličan za dijabetičare i izuzetan za hladna predjela. Ovu salatu možete kombinovati i po svojoj volji, ovo je samo ideja da probate crni pirinač ako već niste
Sastav:
200 g. crnog pirinača ili običnog
300 g. kozica, ja sam imala zaleđene
1 avokado
Paradajz trešnjica količina odokativna
Seckani peršun
Glavica mladog crnog luka
sok od limuna
so
maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte malo maslinovog ulja i dinstati na jačoj vatri kozice. Nemojte soliti. One će pustiti svoj sok i dinstajte ih dok se se sok koji su pustile ne smanji, ali opet da ga ima.
Ostavite ih da se ohlade,
Skuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju u slanoj vodi.
Ocedite i ostajte tako da se ohladi.
Povremeno promešajte pirinač, da se brže ohladi.
Avkado oljuštite, isecite na kocke i pimešajte sa sokom od limuna.
Kada se su se ohladili i pirinač i kozice dodajte im avokado, paradajz trešnjicu sečen na pola, sitno sečen peršun i mladi crni lik, ako ne onda crveni crni luk, sečen na kolutove.
Posolite i dodajte malo maslinovog ulja.
Stavite u činiju sa hermetičkim poklopcem i ostavite da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар