недеља, 14. јул 2024.

Hladni pirinač sa kozicama i avokadom

Crni pirinač odličan za dijabetičare i izuzetan za hladna predjela. Ovu salatu možete kombinovati i po svojoj volji, ovo je samo ideja da probate crni pirinač ako već niste



Sastav:


200 g. crnog pirinača ili običnog

300 g. kozica, ja sam imala zaleđene

1 avokado

Paradajz trešnjica količina odokativna

Seckani peršun

Glavica mladog crnog luka

sok od limuna

so 

maslinovo ulje 


Priprema:


Zagrejte malo maslinovog ulja i dinstati na jačoj vatri kozice. Nemojte soliti. One će pustiti svoj sok i dinstajte ih dok se se sok koji su pustile ne smanji, ali opet da ga ima.

Ostavite ih da se ohlade,

Skuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju u slanoj vodi. 

Ocedite i ostajte tako da se ohladi.

Povremeno promešajte pirinač, da se brže ohladi.

Avkado oljuštite, isecite na kocke i pimešajte sa sokom od limuna. 

Kada se su se ohladili i pirinač i kozice dodajte im avokado, paradajz trešnjicu sečen na pola, sitno sečen peršun i mladi crni lik, ako ne onda crveni crni luk, sečen na kolutove. 

Posolite i dodajte malo maslinovog ulja. 

Stavite u činiju sa hermetičkim poklopcem i ostavite da se ohladi.


Нема коментара:

Постави коментар