петак, 27. септембар 2024.

Bela teleća čorbica

Pored jagnjeće čorbice ovo je moja omiljena čorbica. Bilo leto ili zima na stolu nešto na kašiku mora da se ima. Izuzetno okrepljujuća i zdrava




Sastav:


800 g. do 1 kg. teletine sa koskom za čorbicu

2 šargarepe

šaka graška, odokativno

1 glavica crnog luka

1 paškanat

1 koren peršuna

komad celera

biber u zrnu 

so

ulje

2 kašike brašna

peršun

2 žumanceta

3 kašike kisele pavlake


Priprema:


Stavite u hladnu vodu teletinu, komad celera, koren peršuna, paškanat i biber u zrnu da da se skuvaju, dok se meso ne skuva i na dodir viljuške ne počne da se odgaja od kostiju.

Penu redovno skidante. 

Kada se meso skuvalo, procedite supu, a meso poslažite na tanjir, da bi se brže ohladilo. 

Ohlađeno meso očistite od kostiju, kožica i masnog dela. 

Na par kašika ulja propržite sitno seckanu šargarepu i crni luk. 

Kada se upržilo dodajte grašak, može i zamrznuti. 

Propežire i zatim dodajte brašno i propržite. 

Dodajte polako 2 do 3 litra vode, mešajte da vam se ne stvore grudvice od brašna i kuvajte čorbu, dok vam se grašak ne skuva.

Kada je grašak skuvan stavite meso u supu. 

U činiji razmutite žumanca sa kiselom pavlakom i dodajte u supu. 

Promešajte i pre nego što baci prvi ključ sklonite sa vatre. 

Dodajte sirni seckanog peršuna.






Нема коментара:

Постави коментар