среда, 25. септембар 2024.

Hleb projica

Ukusna slana torta, doba je pazna i sa raznim dodacima, sira, šunke, kačkavalja, pečurki iz ulja, čvaraka, maslina suvog paradajza, šta god vam padne na pamet. Ja sam je ovog puta pravila samo sa sirom




Sastav:


6 jaja

180 ml. ulja

2 dl. jogurta

600 g. brašna

1 prašak za pecivo

1,5 kašičice soli

300 g. dodataka sira, šunke, kačkavalja, čvaraka, suvog paradajza itd

1 prašak za pecivo


Pripema:


Prosejati brašno i prašak za pecivo i promešati ih.

Penasto umutiti jaja, dodati soli, zatim jogurt, ulje i na kraju brašno.

Mutiti masu dok se brašno skroz ne apsorbuje, tako da nema grudvica.

Odaberite punjenje koje vam se najviše sviđa, ako koristite pečurke ili suvi paradajz iz ulja, obavezno ga ostavite da se ocedi od viška ulja.

Promešati celu masu, nauljiti pleh za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 do 200 stepeni zavisi i od jačine vaše rerne, kako peče, oko pola sata, videćete da će lepo porumeniti na površini, a ivice torte će se blago odvojiti od ivica pleha.

Ovu tortu možete praviti u okruglom, čevrtastom plehu ili u dva pleha za plum cake.

Нема коментара:

Постави коментар