Pored nadaleko poznatog ragua sa paradajzom, postoji i varijanta bez paradajza. Vrlo je ukusno, ja sam danas pomešala ovaj ragu sa paštom, dodala ,sireve, šunku i zapekla. Rezultat odličan, posebno za one koje od paradajza muči kiselina. Odlično nedeljno ili praznično jelo
Sastav:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 drška celera
maslinovo ulje
40 g. putera
500 g. mlevenog mešanog mesa
1 lovorov list
1/2 čaše belog vina
so, biber
150 g. graška
supa mesna, od povrća ili voda ako nemate supu od povrća ili mesa, mada je sa supom mnogo ukusnije
Priprema:
Sitno isecite crni luk, šargarepu i celer.
Propržite a srednjoj vatri, dok luk ne svene.
Dodajte mleveno meso, so, biber, propržite ga.
Pred kraj dodajte i lovorov list.
Zatim zalijte sve sa vinom, pojačajte vatru i dinstajte dok vino ne ispari.
Kad je vino isparilo nalijte sa malo vode ili supe 1 kutlaču i krčkajte na najtišoj vatri poklopljeno narednih 2,5 sata.
Povremeno promešajte i nalijte tečnosti ako je potrebno.
Na kraju dodajte i grašak i dinstajte još, dok grašak ne omekne, nekih 10 minuta.
Ragu je gotov, ja sam sa njime napravila paštu zpečenu u rerni.
Evo link za recept za zapečenu paštu Zapečena pašta sa belim raguom
Нема коментара:
Постави коментар