субота, 12. април 2025.

Beli ragu

Pored nadaleko poznatog ragua sa paradajzom, postoji i varijanta bez paradajza. Vrlo je ukusno, ja sam danas pomešala ovaj ragu sa paštom, dodala ,sireve, šunku i zapekla. Rezultat odličan, posebno za one koje od paradajza muči kiselina. Odlično nedeljno ili praznično jelo



 

Sastav:


1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 drška celera

maslinovo ulje

40 g. putera

500 g. mlevenog mešanog mesa

1 lovorov list

1/2 čaše belog vina

so, biber

150 g. graška

supa mesna, od povrća ili voda ako nemate supu od povrća ili mesa, mada je sa supom mnogo ukusnije 


Priprema:


Sitno isecite crni luk, šargarepu i celer. 

Propržite  a srednjoj vatri, dok luk ne svene. 

Dodajte mleveno meso, so, biber, propržite ga. 

Pred kraj dodajte i lovorov list.

Zatim zalijte sve sa vinom, pojačajte vatru i dinstajte dok vino ne ispari. 

Kad je vino isparilo nalijte sa malo vode ili supe 1 kutlaču i krčkajte na najtišoj vatri poklopljeno narednih 2,5 sata. 

Povremeno promešajte i nalijte tečnosti ako je potrebno.

Na kraju dodajte i grašak i dinstajte još, dok grašak ne omekne, nekih 10 minuta. 

Ragu je gotov, ja sam sa njime napravila paštu zpečenu u rerni.


Evo link za recept za zapečenu paštu Zapečena pašta sa belim raguom


Нема коментара:

Постави коментар