Ovo je vrlo lepa brzinska salata, sklepana na licu mesta. Može biti posna ili mrsna. Jednako je ukusna u obe varijante
Mere su odokativne:
Sastav:
Artičoke marinirane u ulju
2 suva paradajza iz ulja
1 konzerva tunjevine u ulju
Masline zelene ili crne
Kiseli krastavčići
Mladi crni luk ili crveni crni luk tvz. Kapula
Feta sir
2 barena jaja
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Izvadite artičoke, suvi paradajz i tunjevinu iz ulja i ostavite barem sat vremena na cediljku da se dobro ocede od viška ulja.
Kada se dobro occedilo, isecite suvi paradajz na sitno, artičoke, ako nisu već isečene isecite na 6 delova.
Takođe Isecite kisele krastavce i luk mladi ili kapulica na kolutove, kao i masline odvojite im košpice.
Sve sastojke pomešajte, dodajte so i biber.
Ja sirće nisam dodavala, može balsamico sirće.
Za mrsnu varijantu obarite dva jaja, ohladite i isecite na kocke.
Fetu takođe isecite na kocke.
Sve promešajte.
Нема коментара:
Постави коментар