четвртак, 10. април 2025.

Kuglof sa citrusima

Ovaj Kuglof je pravljen i sa limunom i s narandžom, a može se praviti ili samo sa jednim ili sa drugim ili oboje, kao što sam ja uradila. Izuzetno je mekan i sočan, ulazu u favorite mojih 5 najboljih




Sastav:


280 g. brašna

250 g. sira Ricotta ili našeg sremskog sira ne slanog

3 jaja

100 ml. soka od narandže

100 ml. soka od limuna

200 g. šećera, ja sam stavila umesto toga 3 kašike Truvije

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera ili aroma vanile


Priprema:


Ricotta se prethodno usitni viljuškom.

Umutite penasto jaja. 

Dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite da mutite. 

Sipajte i sok od limuna i narandže.

Zatim dodajte usitnjeni sir.

U brašno dodajte prašak za pecivo i promešajte. 

Kada se masa razredila dodajte iz tri puta u smesu sa jajima. 

Kalup za Kuglof premažite puterom i pospite brašnom.

Otresite višak brašna i sipajte smesu. 

Poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 40 minuta. 

Probajte čačkalicom. 

Pečeni Kuglof ostavite da se prohladi pa poslužite. 

Нема коментара:

Постави коментар