Ovaj Kuglof je pravljen i sa limunom i s narandžom, a može se praviti ili samo sa jednim ili sa drugim ili oboje, kao što sam ja uradila. Izuzetno je mekan i sočan, ulazu u favorite mojih 5 najboljih
Sastav:
280 g. brašna
250 g. sira Ricotta ili našeg sremskog sira ne slanog
3 jaja
100 ml. soka od narandže
100 ml. soka od limuna
200 g. šećera, ja sam stavila umesto toga 3 kašike Truvije
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera ili aroma vanile
Priprema:
Ricotta se prethodno usitni viljuškom.
Umutite penasto jaja.
Dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite da mutite.
Sipajte i sok od limuna i narandže.
Zatim dodajte usitnjeni sir.
U brašno dodajte prašak za pecivo i promešajte.
Kada se masa razredila dodajte iz tri puta u smesu sa jajima.
Kalup za Kuglof premažite puterom i pospite brašnom.
Otresite višak brašna i sipajte smesu.
Poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 40 minuta.
Probajte čačkalicom.
Pečeni Kuglof ostavite da se prohladi pa poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар