Babaganush, lagani namaz od plavog patlidžana. Recept je iz orijentalne kuhinje, odlično ide uz pita hleb
Sastojci:
600 g. plavog patlidžana
sok od 1 limuna
1 do 2 čena belog luka
par listova nane
50 g. Tahini kreme, ovde možete naći recept kako je ja pravim
so
biber
Priprema:
Plavi patlidžan oprati, prosušiti i izbosti viljuškom na par mesta.
Zagrejati pećnicu na 180 stepeni i peći ga 1,5 vremena, povremeno ga okrećući.
Pečen patlidžan ostaviti da se ohladi.
Kada se patlidžan ohladio oljuštiti ga od kore.
Staviti u seckalicu patlidžan, dodati 1 supenu kašiku maslinovog ulja, 1 do 2 čena belog luka, so, biber, par listova nane, sok od 1 limuna, 50 g. tahini paste i sve usitniti.
Vaš babaganaush je gotov. Staviti ga u frižider da se dobro prohladi preliti malo maslinovog ulja odozgo i poslužiti. Odlično je u kombinaciji sa humusom i Pita hleb.
Нема коментара:
Постави коментар