Danas vam predstavljam jedan divan hladni krem od badema koji se jede sa svežim povrćem. Mi smo ga imali juče za večeru uz šargarepe i okrugle krastavce i bili smo prezadovljni, smazali smo sve i polizali tanjire. Na počinak smo otišli lakih stomaka, a ipak siti, da nam ni zalogajčić u ponoć nije bio potreban. Brzo se pravi i odličan je za vreme letnjeg posta, vrlo osvežava i ceo obrok je vrlo zasitan
Sastojci:
2 supene kašike mlevenog badema
40 g. sredine od hleba
sok od 1 limuna
rendana kora od 1/2 limuna
biber
so
1 dl. maslinovog ulja više manje
2 čena belog luka
malo sveže mente
svo povrće koje se može jesti bez termičke obrade (krastavci, šargarepa, paprika, salata, rotkvice
Ovo okruglo čudo koje vidite ispod na fotografiji je okrugli krastavac. Oljuštite pre upotrebe i naravno očistite od semenki i secite kao dinju na parčad. Ako imate priliku obavezno ga probajte vrlo je osvežavajući i ne pada teško na stomak kao klasični krastavac.
Priprema:
Izdrobite na sitno 40 g. sredine od hleba, izrendajte koricu od 1/2 limuma.
U multipraktik stavite hleb, beli luk, rendanu koricu od limuna, dve supene kašike mlevenog badema, sok od limuna, malo soli i bibera i pustite da se usitni.
Dok se muti dodajte polako maslinovo ulje u mlazu, sve dok ne dobijete gušću kremu kao što je na slici.
Ostavite frižider da se malo prohladi.
Povrće očistite i isecite na štapiće.
Umačite svako parče u ovu divnu kremu i uživajte u svakom zalogaju.
Нема коментара:
Постави коментар