Ovaj pesto je sastavni deo recepta za letnju parmigianu od sušenog paradajza. Možete ga koristiti kao začin, dodatak jelu, da mu date malo energije i karaktera
Sastojci:
120 g. sušenog paradajza ovde možete videti kako ga ja pripremam Sušeni paradajz
35 g. usoljenih kapera
25 g. inćuna u ulju
1 čen belog luka
10 g. bosiljka
6 supenih kašika maslinovog ulja
malo ljute papričice
malo origana
so
Priprema:
Ako imate sušeni paradajz u ulju ostavite ga da se procedi.
Isto uradite i sa inćunima.
Kapere properite pod mlazom hladne vode da otklonite so i ostavite u cediljku da se višak vode ocedi.
Listove bosiljka properite i prosušite na kuhinjskom papiru.
U seckalicu stavite sve sastojke i umutite da dobijete poku kremastu masu.
Možete ga koristiti odmah za začinjavanje jela ili ostaviti u teglicu i zaliti sa još malo maslinovog ulja i držati u frižideru do upotrebe.
Нема коментара:
Постави коментар