Humus je Libanska krema od slanutka. Uz dodatak tahini kreme, malo limuna i belog luka dobićete odličnu paštetu od slanutka, a koju možete servirati kao namaz uz pita hleb, lepinje, jesti je sa svežim povrćem.
Sastojci:
250 g. suvog slanutka ili 500 g. slanutka iz konzerve
sok od 1 limuna
2 čena belog luka
2,5 supene kašike maslinovog ulja
2 supene kašike Tahini kreme. Ovde možete pogledati moj recept za tahini
Za preliv:
aleva paprika
maslinovo ulje
Priprema:
Ako imate suvi slanutak, potpite ga prethodno veče u vodu da nabubri i sutradan ga kuvajte u slanoj vodi. Isto kao što radite i sa pasuljem ili bobom.
Kuvani slanutak ocedite i ostavite da se ohladi.
Ako koristite slanutak iz konzerve samo ga procedite i properite pod mlazom hladne vode i ostavite da otkaplje višak tečnosti.
U seckalicu stavite 500 g. slanutka, dodajte sok od 1 limuna, 2 čena belog luka, 2,5 supene kašike maslinovog ulja, 2 supene kašike tahini paste, so.
Sve lepo usitnite, dok ne dobijete kremu.
Stavite humus u činijicu u joj ćete ga servirati.
Pomešajte malo aleve paprike sa kojom kašikom maslinovog ulja i prelijte preko humusa.
Нема коментара:
Постави коментар