уторак, 27. август 2019.

Humus

Humus je Libanska krema od slanutka. Uz dodatak tahini kreme, malo limuna i belog luka dobićete odličnu paštetu od slanutka, a koju možete servirati kao namaz uz pita hleb, lepinje, jesti je sa svežim povrćem.



Sastojci:


250 g. suvog slanutka ili 500 g. slanutka iz konzerve
sok od 1 limuna
2 čena belog luka
2,5 supene kašike maslinovog ulja
2 supene kašike Tahini kreme. Ovde možete pogledati moj recept za tahini

Za preliv:


aleva paprika 
maslinovo ulje

Priprema:


Ako imate suvi slanutak, potpite ga prethodno veče u vodu da nabubri i sutradan ga kuvajte u slanoj vodi. Isto kao što radite i sa pasuljem ili bobom.

Kuvani slanutak ocedite i ostavite da se ohladi.

Ako koristite slanutak iz konzerve samo ga procedite i properite pod mlazom hladne vode i ostavite da otkaplje višak tečnosti.

U seckalicu stavite 500 g. slanutka, dodajte sok od 1 limuna, 2 čena belog luka, 2,5 supene kašike maslinovog ulja, 2 supene kašike tahini paste, so.

Sve lepo usitnite, dok ne dobijete kremu.

Stavite humus u činijicu u joj ćete ga servirati.

Pomešajte malo aleve paprike sa kojom kašikom maslinovog ulja i prelijte preko humusa. 







Нема коментара:

Постави коментар