Brzinski kolač iz detinjstva, brzo, lako i jednostavno. Ovo je više podsećanje na neke lepe zimske dane i mog tatu koji ih je rado pravio. "Pa ovo ide brže i od palačinki", znao je da kaže sa oduševljenjem
Sastav:
4 jabuke
150 gr. brašna tipa "00"
2 jaja
2 dl. mleka
trun soli
8 g. praška za pecivo
30 g. šećera
rendana korica od 1 limuna
ulje za prženje
Priprema:
Umutiti penasto 2 jaja, sa 30 g. šećera, dodati im rendanu koricu od 1 limuna, 2 dl. mleka i na kraju prašak za pecivo i brašno.
Sve umutiti mikserom da ne bude grudvica.
U veći tiganj staviti ulje za prženje i sačekati da dostigne 170 stepeni. Najlakši način da to proverite je uz pomoć čačkalice. Stavite vertiklano čačkalicu u zagrejano ulje i kako se po površini oko čačkalice pojavljuju mehurići i ulje cvrči temperatrura je optimalna za prženje.
Za to vreme oljuštite jabuke i odstranite im središnji deo.
Isecite jabuke na krugove debljine par milimetara.
Umočite svaki krug u testo i pržite na vrelom ulju svega minut sa svake strane, one su brzo gotove.
Odložite ih na upijajući papir.
Kada ste završili prženje pospite ih šećerom u prahu ili običnim šećerom, ja volim da stavim i malo cimeta i gorkog kakaa.
Нема коментара:
Постави коментар