Još jedan brzinski i vrlo ukusan način pripremanja pašte. Mere su precizne, ali malo i odokativne, shodno vašem ukusu. Ja sam je napravila na sledeći način
Sastav:
maslinovo ulje
ljuta papričica
1 čen belog luka
2 dl. pavlake za kuvanje
100 g. gorgonzole ja sam koristila pikantnu
šaka oraha, odokativno
300 g. pašte bilo koje po želji
Priprema:
Stavite 3 litra vode da se skuva. Zlano pravilo je da na svakih 100 g. pašte ide 1 litar vode i 10 g. soli.
Kad voda proključa dodajte se so, nikako ranije.
Stavite paštu da se skuva.
Za to vreme na malo maslinovog ulja blago propržite 1 čen belog luka, ne sme da požuti i malo ljute papričice ako volite. Vatra mora biti blaga.
Kada je beli luk pustio svoju aromu izvadite ga i uspite 2 dl. pavlake za kuvanje i 100 g. gorgonzole isečene na kocke, da bi se lakše istopila.
Mešajte i kada se gorgornzola istopila umak je gotov. Obavezno probajte umak, da vidite da li vam se oseti gorgonzola ili vam treba još koje parčence.
Odvojite 2 supene kašike vode u kojoj se kuvala pašta sa strane.
Paštu ocedite i stavite je u umak.
Vrlo važan momenat koji ljudi kod nas često izbegavaju ra rade, a nikada mi neće biti jasno zašto, čak ne morate ni dodatno da uprljate još jednu šerpu, a ukus koji svaka pašta ima prodinstana tih 30 sekundi sa sosom je neverovatna razlika.
Dakle, stavite paštu u tiganj sa sosom, sve promešajte dobro.
Ako vam je mnogo gusto, dodajte malo od vode u kojoj se kuvala pašta koju ste ostavili sa strane, da bi ste dobili lepu kremu.
Prokrčkajte 30 sekundi uz stalno mešanje.
Servirajte i pospite usitnjenim orasima.
Нема коментара:
Постави коментар