среда, 21. јул 2021.

Salama sa tunjevinom

Salama sa tunjevinom spremljena na ovaj način je vrlo ukusna, izašna i o čaš posla se napravi. Lepa kao deo predjela ili za večeru servirana sa salatom od jogurta sa povrćem



Sastav:


300 g. tunjevine iz konzerve u vodi, ne iz ulja

150 g. slanutka iz konzerve

40 g. okoštanih maslina crnih i 40 g. okoštanih maslina zelenih

150 g. hleba svežeg

4 jaja

so, biber

maslinovo ulje


Priprema:


Tunjevinu i slanutak ocedite

Hleb iscepkajte na sitne kockice.

U činiju stavite hleb, oceđenu tunjevinu i slanutak i 4 jaja, sve promešajte, dok ne dobijete kompaktnu masu, nemojte gnječiti da vam se slanutak ne raspadne, već samo mešajte.

Dodajte soli i bibera po ukusu i na kraju umešajte i masline. Ja sam ovde stavila samo crne, ali idu i zelene, bolji je ukus.

Uzmite papir za pečenje i premažite ga sa maslinovim uljem

Na papiru formirajte od mase salamu i uvijte je u papir za pečenje u obliku karamele.

Krajeve stegnite kuhinjskim koncem.

Ja sam za svaki slučaj stavila konac i na dva mesta na sredini salame.

Pecite salamu u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 20 minuta.

Izvadite je iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi i tek onda secite.

Нема коментара:

Постави коментар