Salama sa tunjevinom spremljena na ovaj način je vrlo ukusna, izašna i o čaš posla se napravi. Lepa kao deo predjela ili za večeru servirana sa salatom od jogurta sa povrćem
Sastav:
300 g. tunjevine iz konzerve u vodi, ne iz ulja
150 g. slanutka iz konzerve
40 g. okoštanih maslina crnih i 40 g. okoštanih maslina zelenih
150 g. hleba svežeg
4 jaja
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Tunjevinu i slanutak ocedite
Hleb iscepkajte na sitne kockice.
U činiju stavite hleb, oceđenu tunjevinu i slanutak i 4 jaja, sve promešajte, dok ne dobijete kompaktnu masu, nemojte gnječiti da vam se slanutak ne raspadne, već samo mešajte.
Dodajte soli i bibera po ukusu i na kraju umešajte i masline. Ja sam ovde stavila samo crne, ali idu i zelene, bolji je ukus.
Uzmite papir za pečenje i premažite ga sa maslinovim uljem
Na papiru formirajte od mase salamu i uvijte je u papir za pečenje u obliku karamele.
Krajeve stegnite kuhinjskim koncem.
Ja sam za svaki slučaj stavila konac i na dva mesta na sredini salame.
Pecite salamu u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 20 minuta.
Izvadite je iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi i tek onda secite.
Нема коментара:
Постави коментар