петак, 9. јул 2021.

Rolat od jaja

 Ovaj rolat je izuzetno lagan, jer ne sadži niti brašno niti masnoće. Brzo se sprema, a kombinacije za punjene su neograničene. Ja sam ga ovaj put napunila sa krem sirom, dimljenim lososom i mojim confit paradajzom




Sastojci za koricu:


6 jaja

3 kašike mleka

30 g. Parmigiano Reggiano 


Punjenje sa dimljenim lososom:


180 do 200 g. krem sira

150 g. dimljenog lososa

20 polutki pararajz confit-a, ovde možete pogledati recept Paradajz confit


Punjenje:


šunka, kačkavalj, ruska salata, tunjevina


Pripema:


Oko 20-ak polutki confit paradajza izvadite iz ulja i stavite na cediljku da se ocedi. Nemojte bacati ulje u kome je bio paradajz, možete ga iskoristiti za kajganu, prženje mesa, za šta god.


Zagrejati pećnicu na 180 stepeni.

Pleh veličine 36 x 25 cm  obložiti hartijom.

Umutiti penasto jaja. So vam neće trebati jer je parmezan već dovoljno slan.

Dodajte mleko i parmezan i mutite još koji minut.

Izručite smesu od jaja u pleh i pecite narednih 15 do 20 minuta. Meni je trebalo tačno 15 minuta.

Zatim izvadite pleh iz rerne.

Na radnu površinu stavite krpu i na nju još jedan papir za pečenje.

Koricu od jaja pravrnite i izručite na papir za pečenje, tako da vam deo sa papirom sa kojom se pekla bude gore. 

Skinite stari papir.

Sad uz pomoć novog papira uvijte koricu u rolat, a zatim je uvijte i kuhinjskom krpom.

Ostavite sve da se ohladi.

Kada se korica ohladila otvorite je i premažite krem sirom.

Poslažite parčiće dimljenog lososa.

Na donjoj strani poređajte u dva reda paradajz confit, 10 polutni u svakom redu.

Pažljivo uvijte ponovo rolat.

Uvijte ga u aluminijumsku ili prozirnu foliju i ostavite ga u frižider barem 2 sata da se stegne pre nego što ćete ga poslužiti.

Posle dva sata izvadite iz fruižidera i isecite na kriške. 




Нема коментара:

Постави коментар