Ovaj rolat je izuzetno lagan, jer ne sadži niti brašno niti masnoće. Brzo se sprema, a kombinacije za punjene su neograničene. Ja sam ga ovaj put napunila sa krem sirom, dimljenim lososom i mojim confit paradajzom
Sastojci za koricu:
6 jaja
3 kašike mleka
30 g. Parmigiano Reggiano
Punjenje sa dimljenim lososom:
180 do 200 g. krem sira
150 g. dimljenog lososa
20 polutki pararajz confit-a, ovde možete pogledati recept Paradajz confit
Punjenje:
šunka, kačkavalj, ruska salata, tunjevina
Pripema:
Oko 20-ak polutki confit paradajza izvadite iz ulja i stavite na cediljku da se ocedi. Nemojte bacati ulje u kome je bio paradajz, možete ga iskoristiti za kajganu, prženje mesa, za šta god.
Zagrejati pećnicu na 180 stepeni.
Pleh veličine 36 x 25 cm obložiti hartijom.
Umutiti penasto jaja. So vam neće trebati jer je parmezan već dovoljno slan.
Dodajte mleko i parmezan i mutite još koji minut.
Izručite smesu od jaja u pleh i pecite narednih 15 do 20 minuta. Meni je trebalo tačno 15 minuta.
Zatim izvadite pleh iz rerne.
Na radnu površinu stavite krpu i na nju još jedan papir za pečenje.
Koricu od jaja pravrnite i izručite na papir za pečenje, tako da vam deo sa papirom sa kojom se pekla bude gore.
Skinite stari papir.
Sad uz pomoć novog papira uvijte koricu u rolat, a zatim je uvijte i kuhinjskom krpom.
Ostavite sve da se ohladi.
Kada se korica ohladila otvorite je i premažite krem sirom.
Poslažite parčiće dimljenog lososa.
Na donjoj strani poređajte u dva reda paradajz confit, 10 polutni u svakom redu.
Pažljivo uvijte ponovo rolat.
Uvijte ga u aluminijumsku ili prozirnu foliju i ostavite ga u frižider barem 2 sata da se stegne pre nego što ćete ga poslužiti.
Posle dva sata izvadite iz fruižidera i isecite na kriške.
Нема коментара:
Постави коментар