уторак, 27. јул 2021.

Boranija sa piletinom i confit paradajzom

Ovaj recept stavljam u svrhu ideje kako iskoristiti konfit paradajz. Sem u slanim tortama može se iskoristiti i na ovaj način



Sastav:


2 bataka ili karabataka

500 g. boranije široke pljosnate zelene

1/2 glavice crvenog crnog luka

12 polutki Paradajz confit

maslinovo ulje

1 čen belog luka

so, biber


Priprema:


Na malo maslinovog ulja propržiti batake ili karabatake i kada se blago zarumene, staviti iz u tanjir sa strane.

Crni luk iseći na kolutove i propržiti ga na ulju u kome se pržilo meso.

Kad je luk svenuo dodati mu 12 polutki Paradajz confit-a i propržiti par minuta.

Zatim vratiti meso u šerpu, dodati očišćenu boraniju, so, biber i naliti vodom.

Dinstati na srednjoj vatri 45 minuta.

Proveravati ako treba dodati još malo vode.

Pred kraj dinstanja dodati jedan čen sitno seckanog belog luka.

Na kraju jelo treba biti softno, ali ne i čorbasto.


Нема коментара:

Постави коментар