Ova čorba je izuzetno lagana i osvežavajuća koja uz dodatak prepečenoga hleb može da vam bude komplet obrok. Za vas koji niste do sada pravili hladne čorbe, verujem da će ova biti prijatno iznenađenje. Da ne dužim mnogo evo recepta, pa ćete videti o čemu se radi
Sastojci:
500 g. tikvica zucchina, manjih
350 g. grčkog jogurta
1 do 2 supene kašike maslinovog ulja
1 do 2 čena belog luka
sveži listovi nane barem 4
sok od 1/2 limuna
so, biber
Priprema:
Zucchine skuvajte ih u slanoj vodi, dok ne budu mekše, ali ne da se raskuvaju nekih 10-ak do 15 minuta.
Ako imate prilike da ih kuvate na pari to bi bilo idealno.
Izvadite ih iz vode i ostavite da se ohlade.
Isecite im sad gornji i donji deo. Nisam sekla ranije gornji i donji deo tikvice zato da bih zadržala sve sastojke u tikvici za vreme kuvanja.
Kada su se tikvice ohladile isecite ih na krupniju parčad i u činiju stavite sve sastojke, tikvice, jogurt, listovi nane to morate odokatino, 1 čen belog luka, so, biber i malo soka od limuna i maslinovo ulje.
Sve izmiksajte mini pimerom i probajte.
Prilagodite svom ukusu dodajući još malo soka od limuna, nane, soli, bibera ili belog luka. Ovo vam govori iz razloga što su moji listovi nane bili manji, vaši su malo veći, moj limun je bio veći, vaš je možda manji, nije svuda beli luk iste jačine, tako da ne bi bilo greške, mislim da je ovo najbolji način, pa se posle ukus doteruje.
Нема коментара:
Постави коментар