Neću vam ništa reći, samo pravite je, preukusna je
Za testo:
500 g. brašna
16 g. kvasca svežeg
2 kašičice šečera
200 ml. mleka
100 ml. vode
30 ml. maslinovog ulja
2 kašičice brašna
Za punjene:
150 g. šunke praške, dimljene, salama
150 g. sira belog ili kačkavalja
100 g. maslina crnih ili zelenih
po želji suvog paradajza ili konfit paradajza
Za premazivanje:
maslinovo ulje
seme susama, laneno seme ako volite
Priprema:
Prosejte brašno.
Kvasac izvadite iz frižidera da bi dostigao sobnu temperaturu.
Mleko zagrejte da bude mlako kao i vodu.
U činiju stavite kvasac, šećer, vodu, sve dobro promešajte i dodajte par kašika brašna. Mešajte da se svo brašno rastvori.
Poklopite činiju, uvijte je u krpe i ostavite da nadođe kvasac.
Kada je kvasac nadošao u brašno dodajte so, promešajte dobro i napravite udubljenje u koje stavite nadošao kvasac, mleko i maslinovo ulje.
Mesite testo narednih 15-ak minuta. Ja to radim mikserom, mnogo mi je kakše.
Kada se testo umesilo stavite da na radnu površinu sa malo brašna, obikujte kuglu, zasecite gornju površinu nožem u obliku krsta i vratite u činiju.
Prekrijte providnom folijom, uvijte da bude ušuškano i ostavite da narasta dok ne udvostruči veličinu.
Kada je testo lepo naraslo, premesite ga blago na radnoj površini i oklagijom rastanjite u kvadrat.
Testo ne treba da bude mnogo tanko a ni debelo.
Po površini poređajte kriške šunke ili suhomesnatog koga ste odabrali, mogu i salame, preko toga kriške kačkavalja i preko masline sečene na kolutove.
Testo uvijte u štrudlu.
Možete je peći tako kao štrudlu, u tom slučaju pritisnite testo na krajevima štrudle da ništa ne izlazi, a možete je kao što sam ja uradila uviti u krug.
Prebacite testo u okrugao pleh za kuglof prečnika 24 -26 cm.
Spojite krajeve testa..
Celo testo premažite sa još maslinovog ulja i ostavite ga da narasta 1 sat.
Peći u pretnodno zagrejanoj pečnici na 175 stepeni dok lepo ne porumeni nekih 40-ak minuta.
Нема коментара:
Постави коментар