петак, 10. септембар 2021.

Povrće iz rerne

Povrće spremljeno na ovaj način je vrlo ukusno i mekano i krskavo i vrlo brzo se priprema. Ovo i nije neki recept, više je tu da vam da ideju.



Sastav:


krompir

tikvice zucchine

plavi patlidžan

šargarepa

paprike

paradajz trešnjice

bundeva

zapčini: origano, majčina dušica, bosiljak, žalfija, ruzmarin

beli luk opcionalno

so

par supenih kašika prezle u zavisnosti koju količinu pravite. To uvek možete da dodate, ako vidite da je malo

maslinovo ulje


Priprema:


Plavom patlidžanu i zucchinama odsecite krajve i isecite po dužini na trake ili na kolutove od prilike iste debljine, da bi se tokom pečenja u isto vreme isprekli

Paradajz ako imate trešnice možete iseći na pola, a možete ostaviti i ucelo.

Krompir oljuštite i isecite ili na kolutove ili na kriške.

Šargarepu samo očistite i ostavite je ucelo.

Papriku očistite od semena i presecite na pola.

Bundevu očistite i isecite na komade.

U činiji pomešajte prezlu sa začinima, malo soli i belim lukom ako volite, ako ne izostavite.

Pleh od rerne obložite masnim papirom, ja ga malo namažem maslinovim uljem, čisto zbog arome i poređam odozgo povrće. 

Odozgo pospite sa prezlom i poprskajte sa malo maslinovog ulja odozgo.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 30 do 40-ak minuta. Videćete kad bude pečeno.




Нема коментара:

Постави коментар