Povrće spremljeno na ovaj način je vrlo ukusno i mekano i krskavo i vrlo brzo se priprema. Ovo i nije neki recept, više je tu da vam da ideju.
Sastav:
krompir
tikvice zucchine
plavi patlidžan
šargarepa
paprike
paradajz trešnjice
bundeva
zapčini: origano, majčina dušica, bosiljak, žalfija, ruzmarin
beli luk opcionalno
so
par supenih kašika prezle u zavisnosti koju količinu pravite. To uvek možete da dodate, ako vidite da je malo
maslinovo ulje
Priprema:
Plavom patlidžanu i zucchinama odsecite krajve i isecite po dužini na trake ili na kolutove od prilike iste debljine, da bi se tokom pečenja u isto vreme isprekli
Paradajz ako imate trešnice možete iseći na pola, a možete ostaviti i ucelo.
Krompir oljuštite i isecite ili na kolutove ili na kriške.
Šargarepu samo očistite i ostavite je ucelo.
Papriku očistite od semena i presecite na pola.
Bundevu očistite i isecite na komade.
U činiji pomešajte prezlu sa začinima, malo soli i belim lukom ako volite, ako ne izostavite.
Pleh od rerne obložite masnim papirom, ja ga malo namažem maslinovim uljem, čisto zbog arome i poređam odozgo povrće.
Odozgo pospite sa prezlom i poprskajte sa malo maslinovog ulja odozgo.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni nekih 30 do 40-ak minuta. Videćete kad bude pečeno.
Нема коментара:
Постави коментар