Ovo je vrlo lep namaz, koji se isto tako brzo sprema. Možete ga jesti namazan na hleb, fokaču, prženice, krekere, uz prilog šunke, dimljenog lososa, pršute, šta god vam padne na pamet.
Sastav:
200 g. krem sira
1 kašika kisele pavlake
2 kašike maslinovog ulja
na vrh kašičice senfa
1 kašika majoneza
100 g. šargarepe
2 kašike seckanog vlašca
1 kašika seckanog peršuna
1 čen belog luka ili malo ljute papričice
par listova bosiljka
1 kašičica origana
so
Pripema:
Šargarepu očistite i iseckajte je na sitno u seckalici ili je izrendajte na sitnije otvore.
Vlašac, bosiljak, peršun i beli luk ili ljutu papričicu sitno iseckajte.
Krem sir pomešajte sa maslinovim uljem, senfom, majonezom i kiselom pavlakom, da se malo razredi.
Dodajte seckane začine i regulišite slanoću.
Stavite namaz u hermetički zatvorenu posudu i ostavite u frižideru da stoji par sati, da bi se svi ukusi proželi.
Нема коментара:
Постави коментар