Danas smo za ručak imali divan juneći gulaš, ovog puta pravljen uz dodatak piva. Ispalo je vrlo ukusno i sočno
Sastav:
600 g. junećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
maslinovo ulje
330 ml. piva
1 kašika aleve paprike
ljuta papričica ili ljuta aleva paprika
ruzmarin
500 g. pelat paradajza
Pripema:
Meso isecite na kocke onako srednje.
Isecite sitno crni luk i šargarepu.
Prodinstati na malo maslinovog ulja, dok ne svene.
Zatim dodati seckano meso i njega propržiti.
Dodati grančicu ruzmarina, sve zaliti pivom, poklopiti i krčkati jedan sat na tihoj vatri, povremeno promešajte, da vam ne zagori.
Posle sat vremena, videćete da je tečnost kroz isparila pa dodajte alevu papriku, dodati ljutu papričicu ili ljutu alevu papriku, propržiti par sekundi i dodati paradajz pelat. Izgnječite ga rukama.
Ostaviti da se krčka poklopljeno na tihoj vatri, dok meso skroz ne omekne barem još jedno 1,5 sat.
Povemeno promešati i zaliti sa malo vode i supom od povrća ili mesa.
Pri kraju možete dodati i krompir sečen na kocke i kuvati još nekh 20-ak minuta, dok se krompir ne skuva, a možte kao i ja servirati gulaš sa kačamakom, krompir pireom ili kuvanim pirinčem.
Нема коментара:
Постави коментар