петак, 18. март 2022.

Puding od narandže

Puding od narandže je jedan divna, brzinska osvežavajuća poslastica. Idealan za vreme posta. Može se praviti i od mandarina, dok je za limun potrebna malo drugačija procedura i dodatak vode. Možete je poslužiti samu ili uz dodatak slatke pavlake, voćem ili usitnjenih pistaca. Zamenom šećera sa stevijom dobićete odličnu poslasticu za dijabetičare




Sastav:


1 litar soka od narandži, ako imate one crvene, boja će vam biti još lepša

sok od 1 limuna 

120 do 150 g. šećera ili stevije za dijabetičare

80 g. gustina


Priprema:


Ocedite sok od narandži i limuna.

Gustin stavite u šerpicu i razmutite sa sokom od naranži i limuna.

Dodajte 120 g. šećera i kuvajte sve na srednjoj vatri. 

Kada se šećer otopio, vidite da li je dovoljno slatko i eventualno dodajte još 30 g. šećera. Ovo stoga što nisu sve narandže iste slatkoće, neke su više neke manje. Ako je preslatko ne valja, a opet ako nije slatko ne valja.

Mešajte stalno i videćete kako će puding početi polako da se zgušnjava.

Od trenutka kada počne da ključa kuvajte ga još 2 minuta, dok se baš dobro ne zgusne.

Činijite ili keramičke ili aluminijumske za jednokratnu upotrebu pokvasite vodom, otresite višak vode i ulijte puding. Možete ga izliti i u jednu veliku činiju

Ostavite ga da se prohaldi da sobnoj temperaturi, da ga vrelog ne bi stavljali odmah u frižider.

Zatim stavit u frižider na par sati, najbolje je preko noći, pa da ga sutradan koristite.

Divno je i ukrašeno šumskim voćem.


Нема коментара:

Постави коментар