Puding od narandže je jedan divna, brzinska osvežavajuća poslastica. Idealan za vreme posta. Može se praviti i od mandarina, dok je za limun potrebna malo drugačija procedura i dodatak vode. Možete je poslužiti samu ili uz dodatak slatke pavlake, voćem ili usitnjenih pistaca. Zamenom šećera sa stevijom dobićete odličnu poslasticu za dijabetičare
Sastav:
1 litar soka od narandži, ako imate one crvene, boja će vam biti još lepša
sok od 1 limuna
120 do 150 g. šećera ili stevije za dijabetičare
80 g. gustina
Priprema:
Ocedite sok od narandži i limuna.
Gustin stavite u šerpicu i razmutite sa sokom od naranži i limuna.
Dodajte 120 g. šećera i kuvajte sve na srednjoj vatri.
Kada se šećer otopio, vidite da li je dovoljno slatko i eventualno dodajte još 30 g. šećera. Ovo stoga što nisu sve narandže iste slatkoće, neke su više neke manje. Ako je preslatko ne valja, a opet ako nije slatko ne valja.
Mešajte stalno i videćete kako će puding početi polako da se zgušnjava.
Od trenutka kada počne da ključa kuvajte ga još 2 minuta, dok se baš dobro ne zgusne.
Činijite ili keramičke ili aluminijumske za jednokratnu upotrebu pokvasite vodom, otresite višak vode i ulijte puding. Možete ga izliti i u jednu veliku činiju
Ostavite ga da se prohaldi da sobnoj temperaturi, da ga vrelog ne bi stavljali odmah u frižider.
Zatim stavit u frižider na par sati, najbolje je preko noći, pa da ga sutradan koristite.
Divno je i ukrašeno šumskim voćem.
Нема коментара:
Постави коментар