Divni mafini sa još lepšom kremom od limunčela. Ovi mafini su jako lepi i možete ih praviti u nekoj drugoj prilici sa dodatkom voća, čokode, kandiranog voća. Kremu možete takođe praviti i sa likerom od narandže
Za mafine:
4 jaja
240 g. šećera
240 g. brašna
240 g. putera
1 prašak za pecivo
rendana korica od 1 limuna
Krem od limunčela:
250 g. maskarponea
100 ml. slatke pavlake
50 g. šećera u prahu
50 ml. limunčela
Priprema mafina:
Puter izvaditi iz frižidera, iseći na kockice i ostaviti da se malo smlači na sobnoj temperaturi.
Umutiti penasto puter sa šečerom.
Dodati jaja i nastaviti mućenje dok se masa ne ujednači.
Pomešati brašno i prašak za pecivo i dodati masi.
Mutiti sve, dok ne dobijete lepu homogenu masu,
Kalupe za mafine premazati puterom, posuti brašnom i otresti od viška brašna.
Puniti ih do 2/3, nikako više, jer će pečenjem nastasti i u suprotnom ako ih napunite skroz do vrha dobićete pečurku, a ne mafin.
Peći u prethotno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni 30 minuta, dok lepo ne porumene.
Pečene mafine ostaviti da se ohlade.
Priprema kreme od limunčela:
Umutiti slatku pavlaku sa šečerom.
Zatim dodati maskarpone i limunčelo i još kratko mutiti da se masa ujednači.
Probajte, ako volite više slatko ili da vam se limunčelo više oseti dodajte još, to je malo i stvar ličnog ukusa, meni je ovako idealno.
Ukrasite marfine sa kremom uh pomoć poslastičarskog šprica.
Ovu kremu možete koristiti i kod nekih drugih kolača ili torti
Нема коментара:
Постави коментар