среда, 2. март 2022.

Mafini sa kremom od limunčela

Divni mafini sa još lepšom kremom od limunčela. Ovi mafini su jako lepi i možete ih praviti u nekoj drugoj prilici sa dodatkom voća, čokode, kandiranog voća. Kremu možete takođe praviti i sa likerom od narandže




Za mafine:


4 jaja

240 g. šećera

240 g. brašna

240 g. putera

1 prašak za pecivo

rendana korica od 1 limuna


Krem od limunčela:


250 g. maskarponea

100 ml. slatke pavlake

50 g. šećera u prahu

50 ml. limunčela


Priprema mafina:


Puter izvaditi iz frižidera, iseći na kockice i ostaviti da se malo smlači na sobnoj temperaturi.

Umutiti penasto puter sa šečerom.

Dodati jaja i nastaviti mućenje dok se masa ne ujednači.

Pomešati brašno i prašak za pecivo i dodati masi. 

Mutiti sve, dok ne dobijete lepu homogenu masu,

Kalupe za mafine premazati puterom, posuti brašnom i otresti od viška brašna.

Puniti ih do 2/3, nikako više, jer će pečenjem nastasti i u suprotnom ako ih napunite skroz do vrha dobićete pečurku, a ne mafin.

Peći u prethotno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni 30 minuta, dok lepo ne porumene.

Pečene mafine ostaviti da se ohlade.


Priprema kreme od limunčela:


Umutiti slatku pavlaku sa šečerom.

Zatim dodati maskarpone i limunčelo i još kratko mutiti da se masa ujednači.

Probajte, ako volite više slatko ili da vam se limunčelo više oseti dodajte još, to je malo i stvar ličnog ukusa, meni je ovako idealno.

Ukrasite marfine sa kremom uh pomoć poslastičarskog šprica.

Ovu kremu možete koristiti i kod nekih drugih kolača ili torti


Нема коментара:

Постави коментар