субота, 26. март 2022.

Rolat od Rođenka

 Fini rolat koji možete filovati marmeladom, čokoladnim kremom ili nekim drugim kremom. Brzo se sprema i vrlo je ekonomično




Sastav:


3 jaja

1 žumance

75 g. šećera

aroma vanile

75 g. brašna

25 ml. ulja

trun soli


Za filovanje: marmelada ili neki drugi krem


Priprema:


Umutiti sneg od belanaca sa malo soli. 

Posebno umutiti žumanca, šećer, aromu vanile dok ne postanu penasta.

Dodati ulja i brašno iz dva puta. 

Od belanca odvojiti prvo dve kašike i razmutiti u smesi da se malo masa razredi.

Ostatak belanca dodati u masu i kružnim pokretima polako varjačom od gore ka dole prevrtati, dok se masa ne ujedini.

Pleh kod mene sivi, videti mere ???  obložiti papirom za pečenje, izliti masu, poravnati i peći na 175 stepeni 15 minuta, videćete da će se stranice odvojiti od pleha.

Kuhinjsku krpu pokvasite i dobro ocedite. 

Pečrnu koru prevrnite na mokru krpu, tako da vam papir za pečenje bude gore.

Skinite papir i polako uvijte testo u rolat, umotajte ga u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.

Kada se testo ohladilo, skinite krpu i premestite ga na alu foliju na prozirnu foliju, otvorite ga i premažite marmeladom i ponovo uz pomoć folije uvijte u rolat. 

Uvijte ga skroz u foliju i ostavite par sati u frižider.

Secite na kolutove i poslužite.





Нема коментара:

Постави коментар