Kad napravite ovu kremu od kafe dodajte malo piškota i rendane čokolade i dobićete vrlo lep i osvežavajući slatkiš. Klasičnu kafu možete zameniti istom količinom i nes kafe razmućenu u vodi
Sastav za kremu:
150 ml. slatke pavlake
80 do 100 g. šećera u prahu
50 ml. kafe
250 g. mascarpoenea
i još:
piškote
čokolada
par kašika kafe
Priprema:
Skuvajte jaku kafu i ostavite da se ohladi.
Najbolje je ako ipnapravite kafu u italijanskoj moki. Ako koristite tursku kafu prvo je dobro procedite.
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
Dodati maskarpone i jaku crnu kafu,
Sve umutite.
Pre serviranja stavite kremu da se dobro prohladi u frižideru.
U činiju ili u čašu kako sam ja uradila, stavite na dno malo kreme, preko kreme rendane čokolade, zatim piškote.
Piškote možete preliti sa kašikom, dve kafe, a možete ih ostaviti i suve, tako da imate jednu krckavu notu.
Preko piškota ponovo stavite kremu. malo kafe i tako redom.
Ja sam odozgo stavila kremu, kašiku kafe i rendanu čokoladu.
Нема коментара:
Постави коментар