Griz knedle moje mame. Odličnog ukusa, ne raspadaju se, meni prelepe jer nisu savršenog oblika, kreativno u neuredne. Ja lično ne preferiram kada su knedle sve pod konac, nekako mi je to kao industrijski proizvod, mora kod mene nešto malo da štrči
Sastojci:
1 jaje srednje veličine
1 kafena kašičica masti
55 g.+5 g. pšeničnog griza zavisi od veličine jajeta da li je srednje ili veliko tvz. XL ili XXL
malo soli
Priprema:
Umutite penasto jaje sa malo soli, dodajte 1 kafenu kašičicu masti i sve dalje mutite da vam se razbije mast.
Polako počnite da dodajete pšenični griz i mešajte neprekidno.
Masa za knedle ne treba da bude čvrsta, več kada se zahvati viljuškom i podigne da pada u trakama. Verovatno nisam bila jasna, ali za knedle morate da se naučite iskustvom, nije ni svaki griz isti, niti su sva jaja ista, zato se proba.
Supu stavite da ključa i kada vam supa proključa supenu ili kafenu kašičicu kojom ćete praviti knedle, umočite prvo u vrelu supu, a zatim zahvatajte masu za knedle. Na taj način vam se masa od knedli neće lepiti za kašiku.
Supu stavite da ključa i kada vam supa proključa supenu ili kafenu kašičicu kojom ćete praviti knedle, umočite prvo u vrelu supu, a zatim zahvatajte masu za knedle. Na taj način vam se masa od knedli neće lepiti za kašiku.
Ja sam koristila malu kašičicu i lepo su mi na kraju kuvanja knedle narasle, vi ako više volite kožete koristiti i supenu kašiku i njome praviti knedle.
Operaciju spuštanja kašike u vrelu supu učinite pred svako novo zahvatanje mase za knedle.
Napomena: Pravite uvek probu sa jednom knedlom, ako se knedla raspadaja to znači da je malo griza i da ga treba dodati, još onih 5 grama griza.
Operaciju spuštanja kašike u vrelu supu učinite pred svako novo zahvatanje mase za knedle.
Napomena: Pravite uvek probu sa jednom knedlom, ako se knedla raspadaja to znači da je malo griza i da ga treba dodati, još onih 5 grama griza.
Knedle kuvati u supi koja ključa, 20 minuta.
Videćete kako su knedle narasle.
Isključite supu, dodajte svež sitno seckan peršun i ostavite da odstoji još 5 minuta.
Servirajte supu.
Нема коментара:
Постави коментар