Gorka čokolada, kardamomo i menta, odlična kombinacija. Uz kuglu umućene slatke pavlake ovaj divan lagani kolač je savršen
Sastojci:
1 supena škrobnog brašna
5 jaja
60 g. putera
60 g. šećera u prahu ili 30 g. Truvije ili Stevije
1 kafena kašičica cimeta
6 svežih listova mente
2 kardamoma
2 dcl slatke pavlake servirati uz kolač
Za posipanje:
120 g. šećera u prahu može i ne mora
Priprema:
6 svežih listova mente sitno iseckajte.
Uzmite 2 kardamoma i izvadite semenke iz ljuske.
Istopite zajedno 60 g. putera sa 120 g. čokolade za kuvanje. Dodajte seme kardamoma i 1 kafenu kašičicu cimeta, sve lepo promešajte. Ostavite da se masa ohladi.
Za to vreme odvojite žumanca od belanca i od belanca, uz dodatak malo soli umutite sneg i ostavite na stranu.
Zagrejte rernu na 120 stepeni.
Umutite 6 žumanca sa šećerom u prahu, dok ne dobijete lepu penastu masu.
Dodajte 1 supenu kašiku škrobnog brašna i mentu.
Na kraju dodajte i čokoladu i masu lepo sjedinite.
Na kraju, pažljivo dodajte sneg od belanaca, prevrćući masu od gore na dole, dok se sav sneg od belanaca lepo ne spoji, sa ostalim sastojcima.
Pleh za plum cake obložite masnim papirom, ulijte masu i pecite na 120 stepeni sat i trideset minuta.
Pečen kolač ostavite da se ohladi.
Možete ga posuti šećerom u prahu, ja nisam, da mi ne bi bilo isuviše slatko.
Servirati uz mućenu slatku pavlaku.
Нема коментара:
Постави коментар