Piletina spremljena na ovaj način je bio naš današnji ručak. Jednostavna, sa samo tri sastojka, malo začina i za kratko vreme imate ukusan komplet obrok. Ne bih ga nazvala ni paprikašom, jer on mi je malo složeniji za pripremu, ovaj je baš onako jednostavan i brzinski, a vrlo ukusan
Sastojci:
4 komada pilećih bataka ili karabataka
4 šargarepe
8 mladih krompira, srednjih
maslinovo ulje
grančica ruzmarina
2 lista žalfije
so, biber
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje i na njemu propržiti pileće batake ili karabatake da blago porumene. Ako koristite karabatake pržiti ih prvo sa strane gde im se nalazi koža.
Kada se meso propržilo dodati oljuštene šargarepe, mlade krompire, grančicu ruzmarina i 2 lista žalfije.
Naliti vodom do polovine krompira. Poklopiti i krčkati dok se krompir ne skuva.
Povremeno prevrnite krompire i dolijte vode ako je još potrebno.
Na kraju kada je krompir skuvan, otklopite šerpu i pustite da se sos koji se stvorio od mesa i povrća polako zgusne.
Na kraju dodajte so i biber.
Нема коментара:
Постави коментар