недеља, 12. децембар 2021.

Razljevuša od slanutka

Divna razljevuša, za koju vam je potrebno samo brašno od slanutka, malo vode, maslinovo ulje i ruzmarin. Brašno možete naći u prodavnicama zdrave hrane. Odlično za večeru, posno, ni to nije zanemarljivo, da promenimo ukus onih klasičnih posnih stvari koje se ponavljaju iz godine u godinu



Sastav:


150 g. brašna od slanutka

400 ml. vode

1/2 kašičice soli

1 grančica ruzmarina ili suvi ruzmarin

40 ml. maslinovog ulja

biber


Priprema:


Ako koristite sveži ruzmarin skinite iglice sa grančice i sitno ih iseckajte.

Brašno prosejte, pomešajte ga sa vodom i ruzmarinom, da nemate grudvica.

Ostavite ga u činiji i videćete da će se na površini pojaviti bela penica.

Kašikom pažljivo skinite penicu, da razljevuša i unutra ne bi potamnela prilikom pečenja.

Ostavite celu smesu da miruje narednih 3 sata. 

Posle tri sada, promešajte smesu, dodajte ulja soli i bibera, dobro promešajte.

Ja sam ovom prilikom koristila okrugli pleh prečnika 32 cm. jer ova razljevuša mora da bude baš tanka. 

Pleh premažite maslinovim uljem i izlijte masu. Možete koristiti i papir za pečenje, ja nisam.

Izlijte smesu u pleh, malo lupite plehom po dnu, da nemate slučajno vazduha u smesi.

Pećnicu uključiti na 250 stepeni i peći na najnižoj poziciji u pećnici narednih 12 minuta. 

Zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći narednih 15 minuta .

Izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite da se malo odmori par minuta.

Lepa je i topla i hladna.










Нема коментара:

Постави коментар