Divna razljevuša, za koju vam je potrebno samo brašno od slanutka, malo vode, maslinovo ulje i ruzmarin. Brašno možete naći u prodavnicama zdrave hrane. Odlično za večeru, posno, ni to nije zanemarljivo, da promenimo ukus onih klasičnih posnih stvari koje se ponavljaju iz godine u godinu
Sastav:
150 g. brašna od slanutka
400 ml. vode
1/2 kašičice soli
1 grančica ruzmarina ili suvi ruzmarin
40 ml. maslinovog ulja
biber
Priprema:
Ako koristite sveži ruzmarin skinite iglice sa grančice i sitno ih iseckajte.
Brašno prosejte, pomešajte ga sa vodom i ruzmarinom, da nemate grudvica.
Ostavite ga u činiji i videćete da će se na površini pojaviti bela penica.
Kašikom pažljivo skinite penicu, da razljevuša i unutra ne bi potamnela prilikom pečenja.
Ostavite celu smesu da miruje narednih 3 sata.
Posle tri sada, promešajte smesu, dodajte ulja soli i bibera, dobro promešajte.
Ja sam ovom prilikom koristila okrugli pleh prečnika 32 cm. jer ova razljevuša mora da bude baš tanka.
Pleh premažite maslinovim uljem i izlijte masu. Možete koristiti i papir za pečenje, ja nisam.
Izlijte smesu u pleh, malo lupite plehom po dnu, da nemate slučajno vazduha u smesi.
Pećnicu uključiti na 250 stepeni i peći na najnižoj poziciji u pećnici narednih 12 minuta.
Zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći narednih 15 minuta .
Izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite da se malo odmori par minuta.
Lepa je i topla i hladna.
Нема коментара:
Постави коментар