Ja sam za ovaj prilog, a može se koristiti i kao salata i kao glavno jelo koristila speltu krupnik, žitarica za koju nije potrebno da je pre pripreme potapate u vodu, već je properete pod mlazom hladne vode i odmah kuvate. Ako je nemate možete je zameniti i pšenicom, ali je onda morate potapati prethodne večeri u vodi, da nabubri, pa je onda dalje kuvati
Sastav:
300 g. spelte
2 veća plava patlidžana, može i koja Zucchina
300 g. paradajza Trešnjica
100 g. Trapista
1 čen belog luka
50 g. crnih maslina
maslinovo ulje
origano
so
Priprema:
Patlidžane isecite na kolutove, ni pretanke, niti debele i prepecite ih na grilu.
Ja zbog boljeg ukusa, a da bih izbegla da ih pržim u ulju, jer upijaju jako puno masnoća, stavim par kapi maslinovog ulja na gril, čisto malo radi arome.
Isto uradite ako koristite i zucchine.
Dok pečete patlidžan properite speltu pod mlazom hladne vode, stavite u šerpu, nalijte vodom, posolite i kuvajte od trenutka kada proključa oko 30 minuta.
Kuvanu speltu stavit na cediljki da se dobro ocedi.
Zatim je stavite u činiju i pomešajte sa 2 kašike maslinovog ulja.
Trapist isecite na kocke, a paradajz trešnjicu na polovine.
Pomešajte speltu, patlidžan, sir, paradajz, dodajte masline i origano i sva promešajte.
Naravno ako želite možete povećati količinu i paradajza i sira i maslina. Ovo je mera koja je u redu, ali ako želite možete i povećati količinu nekih sastojaka.
Нема коментара:
Постави коментар