Vreme je smokvi, slatke ko med. Poželela sam nešto slatko, brzo, a da ne moram da palim rernu na ove paklene vrućine. Tako sam pronašla ovaj recept. Pored sastojaka, napisala sam vam i zamenu, ako niste u mogućnosti da ih nabavite ili vam se zamena više sviđa kao opcija
Sastav:
10 smokvi krupnijih
300 ml. slatke pavlake
250 g. Mascarpone italijanski krem sir, ako ne može i Philadelphia, može i kisela pavlaka sa visokim procentom mlečne masti
Šećer žuti, med, šećer u prahu, običan beli šećer - količina po ukusu. Ja sam koristila Truviju zaslađivač 2 supene kašike i nama je to bilo dovoljno, jer ne volimo puno slatko, a smokve su već dovoljno slatke
Čokoladne suzice ili krupno rendana ili seckana čokolada na listiće, količina odokativna
Piškote umesto kašičice
Priprema:
Umutite mikserom slatku pavlaku da bude čvrsta, sa par kašika šećera.
Dodajte joj i krem sir i umutite brzo, samo da se sastojci sjedine.
8 smokvi oljuštite i usitnite ih mini pimerom u kašu.
Uspite u krem od pavlake i maskarponea kašu od smokvi, špatulom lepo sve promešajte, da se lepo sjedini.
Na kraju dodajte čokoladu, a i ne morate, lepo je i bez.
Preostale dve smokve koristite za dekoraciju.
Eto sva mudrost, za 5 minuta dobićete ukusnu kremu.
Нема коментара:
Постави коментар