Ovo mi je pravo zadovoljstvo da popijem negde posle podne, natenance, uz neki lep kolač. Neću dužiti sa pričom, napravite je i uživajte
Sastojci za jednu čašu:
10 g. gorkog kakaa, istog onog koga koristite kada pravite Tiramisu
10 g. šećera
80 ml. skuvane kafe iz Moke. Ako nemate italijansku Moku za kuvanje kafe, napravite istu količinu turske kafe i dobro je procedite. Sa Mokom je ukus mnogo bolji, tako da ako imate mogućnosti nemojte se dvoumiti pravite kafu u Moki.
Krem:
70 ml. mleka
50 ml. slatke pavlake
10 g. kondenzovanog mleka
30 g. Maskarpone
5 ml. arome vanilije ili kesica vanilin šećera
Za posipanje:
gorki kakao
Priprema:
Kafu skuvajte i u čašu sipajte 80 ml. kafe, dodajte šećer i kakao i mešajte dok se šećer ne istopi.
Sa druge strane u činiju sipati sve sastojke za krem i promešati dobro, može i jedan okret mikserom, tek da se izjednače svi sastojci.
U tankom mlazu sipati krem u čašu sa kafom.
Uzeti mali ručni mikser za nes kafu, umutiti sekund dva.
Odozgo posuti gorkim kakaom.
Ovde možete pročitati moj tekst kako se kuva kafa u Moki Moka Italijana
Нема коментара:
Постави коментар