Starinski koh od kajsija, vrlo lep, osvežavajući i niskokaloričan. Može se praviti od svežih kajsija ili od kajsija od komopota, kao što sam ja ovom prilikom pravila
Sastojci:
6 jaja
6 supenih kašika šećera (ako koristite kajsije iz kompota koje su već slatke, možete smanjiti šečer za 1 do 2 kašike)
6 supenih kašika izgnječenih kajsija
1 supena kašika brašna
2 supene kašike izmrvljenog keksa (ja sam ovom prilikom koristila piškote)
Dekoracija:
kondenzovano mleko sa suzama od čokolade, šumsko voće, šta god vam padne na pamet. Ja sam imala kondenzovanog mleka, koga sam samo prelila preko i na njega nalepila suzice od čokolade. Vrlo je lep i bez dekoracija.
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanca.
Od 6 belanca umutiti čvrst sneg.
Umutiti penasto 6 žumanca sa 6 supenih kašika šećera dok ne dobijete svetlu buavu masu.
Dodati 6 supenih kašika pasiranih kajsija, 1 kašiku brašna i 2 kašike mlevenog keksa.
Pleh podmazati puterom i posuti brašnom,ili sa sprejom za podmazivanje plehova. Usuti masu i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni dok ne dobije rumenu boju i počne da se odvaja od stranica pleha.
Pečen koh ostaviti da se prohladi i servirati.
Нема коментара:
Постави коментар