Vrlo, vrlo lep i sočan kuglof sa narandžom. Mekan ko duša i mirisan na puter i naranže, odličan za doručak ili uz šolju čaja dok čitate neku dobru knjigu
Sastav:
300 g. brašna
1 prašak za pecivo
180 g. šećera
200 g. putera
sok od 2 narandže, meni je to izašlo na 180 do 200 ml. soka
rendana korica od 1 narandže
aroma vanile
2 jaja
puter + brašno za kalup
30 g. žutog šećera
Priprema:
Izvadite sve sastojke malo pre nego što želite da pripremite kuglof da se smlače na sobnoj temperaturi, a i da puter omekne, da ga možete mutiti mikserom.
Brašno i prašak za pecivo promešati.
Puter iseći na kockice i umutiti sa šećerom da bude penasto.
Zatim dodati jaja i mutiti dok se jaja ne apsorbuju.
Dodati brašno iz dva puta, dalje mutiti dok se brašno ne umesi dobro i na kraju dodati sok od narandže, rendanu koricu od narandže i aromu vanile.
Kalup za kuglof podmazati puterom, posuti brašnom i otresti višak brašna.
Usuti kašikom masu unutra, lepo sve poravnati i posuti sa polovinom žutog šećera.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 160 stepeni 16 minuta.
Zatim povećati temperaturu na 180 stepeni i peći narednih 20 do 30 minuta.
Meni je sa mojoj rernom trebalo tačno 20 minuta.
Negde pred kraj pečenja pospite sa ostatkom šutog šećera i dopecite, tako da vam se šećer otopi.
Videćete da je gotovo kada vam se ivice odvoje od pleha, testo je lepo rumeno i naravno ako niste sigurni čačkalica sistem.
Prohladite kuglof i izručite ga na neki lepi tanjir.
jako lijepo!
ОдговориИзбришиHvala Damira, ja izvini nisam videla tvoj komentar. Drago mi je da ti se dopada.
ОдговориИзбриши