Pašta iz Pulje, izuzetno ukusna i brzo se sprema
Sastav:
350 g. kratke pašte
500 g. paradajz pelata
2 inćuna
20 g. kapera iz soli
50 g. crnih maslina
so, biber
1 čen belog luka
maslinovo ulje
Priprema:
Čen belog luka blago propržite na malo maslinovog ulja.
Kada je beli luk pustio aromu, uklonite ga i dodajte inćune.
Propržite 1 minut mešajući, dok se ne raspadnu.
Paradajz pelate izgnječite na sitno rukama i dodate unutra. Neka imate i parčiće paradajza, da ne bude sve kao kaša.
Smanjite vatru na tiho, poklopite i dinstajte dok sos ne počne da vam se zgušnjava, od prilike 15 minuta, videćete i sami.
Za to vreme potopite kapere u vodu i očistite ih od viška soli.
Kada se sos već redukovao dodajte kapere i masline i nastavite krčanje otklopeljeno nekih 10-ak minuta.
Za to vreme stavite paštu da se kuva.
Zlatno pravilo na svakih 100 g. pašte koja se kuva ide 1 litar vode i 10 g. soli. So se dodajte tek kada voda proključa.
Kada ste dodali so u ključalu vodu dodajte paštu i kuvajte je kao što piše na pakovanju.
Zatim je ocedite i stavite u sos od paradajza, sve promešajte, prodinstajte još 1 minut, dok sos ne obuhvati celu paštu.
Servirajte toplo.
Нема коментара:
Постави коментар