недеља, 3. октобар 2021.

Pašta iz Pulje

Pašta iz Pulje, izuzetno ukusna i brzo se sprema



Sastav:


350 g. kratke pašte

500 g. paradajz pelata

2 inćuna

20 g. kapera iz soli

50 g. crnih maslina

so, biber

1 čen belog luka

maslinovo ulje


Priprema:


Čen belog luka blago propržite na malo maslinovog ulja.

Kada je beli luk pustio aromu, uklonite ga i dodajte inćune.

Propržite 1 minut mešajući, dok se ne raspadnu.

Paradajz pelate izgnječite na sitno rukama i dodate unutra. Neka imate i parčiće paradajza, da ne bude sve kao kaša.

Smanjite vatru na tiho, poklopite i dinstajte dok sos ne počne da vam se zgušnjava, od prilike 15 minuta, videćete i sami.

Za to vreme potopite kapere u vodu i očistite ih od viška soli.

Kada se sos već redukovao dodajte kapere i masline i nastavite krčanje otklopeljeno nekih 10-ak minuta.

Za to vreme stavite paštu da se kuva. 

Zlatno pravilo na svakih 100 g. pašte koja se kuva ide 1 litar vode i 10 g. soli. So se dodajte tek kada voda proključa.

Kada ste dodali so u ključalu vodu dodajte paštu i kuvajte je kao što piše na pakovanju.

Zatim je ocedite i stavite u sos od paradajza, sve promešajte, prodinstajte još 1 minut, dok sos ne obuhvati celu paštu.

Servirajte toplo.





Нема коментара:

Постави коментар