Proja koja nije proja, jer nema projinog brašna, vrlo ukusna, brzo se pravi i praktična za doručak, večeru, bez sira možete je spremiti umesto hleba uh podvarak na primer
Sastav:
4 jaja
200 ml. jogurta
80 ml. ulja
300 g. brašna
100 do 150 g. sira
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice soli
Priprema:
Prosejati brašno, dodati mu soli i prašak za pecivo i promešati.
Umutiti penasto jaja, dodati jogurt, zatim ulja i na kraju prosejano brašno iz par puta, dok se svo bršano ne apsorbuje.
Dodati usitnjen sir i sve promešati.
Ja sam koristila pleh 30 x 30 cm može i malo veći, ali onda će vam testo biti nešto tanje.
Pleh nauljit, usuti masu i poravnati je.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 175 stepeni nekih 30 minuta, dok lepo ne porumeni.
Lepa je i topla i hladna.
Нема коментара:
Постави коментар