Evo ga i drugi recept za rotkvice ovoga puta nešto kao naše medene paprike
Sastav:
1 kg. rotkvica
1 litar vode
1 litar vinskog sirćeta
4 do 5 kašika meda
ljuta papričica
1 kaška krupne soli
Priprema:
U šerpu staviti vodu, sirće, med i so da proključa.
Kuvajte 1 minuti i ostavite da se ohladi.
Rotkvice očistite i isecite na listiće.
Poslažite u teglice, lepo ih rasporedite da nema praznog prostora, pričvrstite plastičnim držačem i nalijte smesom.
Sada treba sve sterilisati.
U širu i dublju šerpu staviti krpu na dno šerpe, staviti sve teglice, između teglica staviti krajeve krpe i još neku krpu između da bi sprečili da se kuvanjem teglice razbiju prilikom dodirivanja.
Sve nalijte vodom da bude dva prsta iznad poklopca.
Poklopite i stavite na srednju vatru da proključa.
Od trenutka kada proključa, smanjite vatru da blago ključa, da šumi, stavite na jedan kraj šerpi dršku varjače između šerpe i poklopoca, tako da para može da kruži i neka tako kuva 20 minuta.
Zatim isključite vatru, poklopite i ostavite sve do sutradan, dok se sve potpuno ne ohladi.
Sutradan proverite poklopce, ako se ne čuje klik klak kada pritisnete poklopac znači da je pokuvao vakum i možete teglicu ostaviti sa ostalom zimnicom.
Ako vam poklopac ide gore dole, morate otvoriti teglu, zameniti novim pokopcem i ponovo sterilisati. Zato je uvek važno koristiti uvek nove poklopce, koji uvek dobro hvataju i nisu deformisani.
Нема коментара:
Постави коментар