Moram da priznam da lično nisam baš neki ljubitelj susama u slatkim kombinacijama, ali ova kombinacija mi se svidela. Lepa je i na oko, a ukusna. Što je vrlo važno brzo se sprema
Sastav:
100 g. oljuštenih badema seckanih na štapiće
25 g. susama
25 g. lanenog semena
30 g. putera
1 vanilin šećer
80 g. meda
1,5 do 2 supene kašike javorovog sirupa
Priprema:
Ako nemate mogućnost da kupite bademe koji su već oljušteni i iseckani na štapiće morate ih iseckati.
Stavite na srednju vatru puter, seme susama, laneno seme, vanilin šećer da se puter istopi.
Mešajte stalno i propržte dok badem malo ne potamni.
Dodajte med i javorov sirup, samo par sekundi, dok se med ne istopi i odmah skinite sa vatre.
Mešajte stalno da se masa prohladi prohladi i ne bude baš vrela.
Dok se bude hladio masa će se i blago stegnuti.
Kada se masa malo prohladila, da nije baš vrela kašičicom ili vlažnim rukama oblikujte bombice ili gomilice i stavljajte ih u papirne čašice.
Ovo je kombinacija sa dodatkom sirupa od nara, nije mi se baš mnogo svidela, jer je kiselkasto, morala bih da je doradim.
Ove bombice mogu dugo da stoje.
Нема коментара:
Постави коментар