среда, 24. новембар 2021.

Čokoladne bombice sa lešnicima

Kombinacija čokolade i lešnika je uvek dobitna kombinacija, odlične bombice, kako i svake prave se brzo, a još brže nestanu kad ih iznesete na sto




Za bombice:


150 g. mlečne čokolade

50 g. čokolade sa 70% kakaa

50 ml. slatke pavlake 

100 g. mlevenih lešnika


Za prelivanje:


200 g. čokolade 

2 supene kašike putera

40 g. bele čokolade


Priprema:


Na vodenoj pari stavite da se zagreje pavlaka, dodajte joj izlomljenu čokoladu na kockice i mešajte dok se masa ne istopi.

Zatim dodajte lešnike, sklonite sa vatre, dobro promešajte i ostavite da se sve ohladi u frižideru.

Kada se masa ohladila pravite kuglice težine 15 g. 


Za prelivanje bombica:


Ili veći pleh ili poslužavnik obložite ili papirom za pečenje ili alu folijom.

Na vodenoj pari istopite u šerpici sve sastojke. 

Odmah sklonite sa vatre i kašikom ubacujte jednu po jednu bombicu, izvadite, neka se višak ocedi par sekundi i zatim stavljajte bombice ili na papir za pečenje ili na alu foliju.

Ja da mi ceo postupak ide brže dok vadim jednu bombicu viljuškom drugom rukom ubacujem drugu bombicu u čokoladu.

Ponovo stavite bombice da se stegnu u frižideru.

Na kraju iz možete ukrasiti i topljenom belom ili mlečnom čokoladom ili kako već želite, ja sam iz ostavila ovako. 

Нема коментара:

Постави коментар