Kombinacija čokolade i lešnika je uvek dobitna kombinacija, odlične bombice, kako i svake prave se brzo, a još brže nestanu kad ih iznesete na sto
Za bombice:
150 g. mlečne čokolade
50 g. čokolade sa 70% kakaa
50 ml. slatke pavlake
100 g. mlevenih lešnika
Za prelivanje:
200 g. čokolade
2 supene kašike putera
40 g. bele čokolade
Priprema:
Na vodenoj pari stavite da se zagreje pavlaka, dodajte joj izlomljenu čokoladu na kockice i mešajte dok se masa ne istopi.
Zatim dodajte lešnike, sklonite sa vatre, dobro promešajte i ostavite da se sve ohladi u frižideru.
Kada se masa ohladila pravite kuglice težine 15 g.
Za prelivanje bombica:
Ili veći pleh ili poslužavnik obložite ili papirom za pečenje ili alu folijom.
Na vodenoj pari istopite u šerpici sve sastojke.
Odmah sklonite sa vatre i kašikom ubacujte jednu po jednu bombicu, izvadite, neka se višak ocedi par sekundi i zatim stavljajte bombice ili na papir za pečenje ili na alu foliju.
Ja da mi ceo postupak ide brže dok vadim jednu bombicu viljuškom drugom rukom ubacujem drugu bombicu u čokoladu.
Ponovo stavite bombice da se stegnu u frižideru.
Na kraju iz možete ukrasiti i topljenom belom ili mlečnom čokoladom ili kako već želite, ja sam iz ostavila ovako.
Нема коментара:
Постави коментар