Pravo da vam kažem nisam znala kako da nazovem ovo, nisu ni bombice, niti štanglice, pa gomilice su. Brzo, lako i izuzetno ukusno
Sastav:
180 g. čokolade sa 70% kakaa
200 ml. kondenzovaog mleka
1/2 kašike meda ja sam koristila bagremov
vanilin šećer ili aroma vanile
80 g. seckanih oraha
80 g. seckanih badema
80 g. seckanih lešnika
4 supene kašike slatke pavlake
Priprema:
Usitnite na komadiće u seckalici orahe, bademe i lešnike. Možete ih staviti i u kesu za zamrzivač, pa lupati tučkom za meso i tako usitniti, kako god vam je lakše.
U šerpicu staviti izlomljenu čokoladu, vanilin, kondenzovano mleko i med.
Zagrevati na srednjoj vatri i čim se čokolada otopila odmah skinuti sa vatre. Ja imam običaj da ga skinem sa vatre par trenutaka pre nego što se sva čokolada otopila i onda mešanjem mi se istopi do kraja i nema bojazni da će se pregrejati.
Stavite u čokoladu slatku pavlaku, promešajte a zatim dodajte i seckane orahe, lešnike i bademe i sve dobro promešajte.
Na pleh ili veću tacnu stavite alu foliju ili papir za pečenje.
Zahvatajte kašičicom gomilice smese i stavljajte ih na papir za pečenje.
Zatim iz stavite u frižider da se stegnu.
Нема коментара:
Постави коментар