Zaslužan za ovaj fantastičan keks je maestro Iginio Massari. Svaki njegov recept je savršen i tu nema greške. Ja sam ovaj moj deo namočila u topljenu mlečnu čokoladu ali i ne mora odličan je i bez nje
Sastojci:
Priprema:
Izvadite puter iz frižidera da puter omekša.
Za to vreme sameljite lešnike.
Umutite 50 g. belanca sa trunom soli u sneg. Zatim nastavite mućenje dodavajući šećer dok ne dobijete lep šne.
Kada je puter omekšao da može da se muti penasto ga umitite sa 65 g. šećera u prahu.
Dodajte mu mlevene pečene lešnike.
Zatim polako dodajte brašno iz tri puta. Čim vam se apsorbuje brašno dodajte sledeću turu.
Pošto je masa gusta slobodno dodajte prvo dve kašike šnea i razmutite ga, da se masa razredi.
Zatim isključite mikser i varjačom dodajte šne od belanca prevrćući masu od gore ka dole, dok se belanca skroz ne sjedine sa masom.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje.
Masu stavite u poslastičarski špric sa zvezdastim širokim nastavkom i pravite krugove. Ako vam se sviđa drugi oblik možete i drugačije.
Peči u prethodno zagrejanoj pećnici na 170 stepeni 12 do 15 minuta.
Ako želite možete rastopiti malo čokolade i na kraju svaki pečeni keks umakati unutra.
Ja sam napravila pola pola i mogu vam reći lepo mi je i sa čokoladom i bez okolade, nije neophodna uopšte.
Keks je fanstastičan miriše na puter i naravno na pečene lešnike.
Нема коментара:
Постави коментар