Šareno, veselo, miriše na nanu
Sastojci za njoke od spanaća:
300 g ricotte
1 jaje
50 g brašna za njoke + 20 g za mešenje
par listova nane
Sastojci za prilog od povrća:
300 g trešnica paradajza
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 struk mladog luka
par listova nane
maslinovo ulje
so
Pripema njoka:
Stavite 300 g ricotte na đevđir da se ocedi.
Za to vreme skuvajte spanać u slanoj vodi.
Ocedite spanać i sitno iseckajte.
Iseckajte 2 lista sveže nane.
Promešajte 400 g spanaća, 300 g ricotte, nanu, 50 g brašna i 1 jaje.
Radnu površinu pobrašnite sa 20 g brašna i umesite dobro testo.
Testo podelite na nekoliko delova i svaki deo razvijte u valjak.
Secite njoke kako je prikazano na fotografiji. Ako želite možete ih i završiti na spravici za oblikovanje njoka, ja nisam, jer je nisam imala.
Ovo je fotografija za obične njoke, zaboravila sam da slikam, ali je postupak isti.
Ostavite isečene njoke da se prosuše. Za to vreme napravite prilog od povrća.
Priprema priloga od povrća:
1 mladi crni luk isecite na kolutiće.
Papriku očistite od semena i isecite na kocke.
Na malo maslinovog ulja propržite zajedno papriku i mladi crni luk.
Kada masa malo svene, 300 g cherry paradajza isecite na pola i dodajte paprici.
Prokrčkajte još 15-ak minuta.
Za to vreme stavite u širi lonac vodu da proključa. Kad voda proključa dodajte so, a zatim i njoke.
Kada njoke isplivaju na površinu znači da su skuvane.
Kupite rešetkastom kašikom njoke i stavite u povrće.
Promešajte dobro i još prokrčkajte minut do da da se masa lepo poveže.
Probajte da vidite da li osećate nanu.
Nana se dodaje sveža sitno seckana.
Ja sam ovaj put preterala, jer nisam pre završnog dodavanja nane probala jelo, pa mi se menta jako osećala.
Znači količinu nane koju ćete dodati odredite prema svom ukusu, a možete je i izostaviti, ako vam se već dobro oseća u njokima.
Нема коментара:
Постави коментар