петак, 16. март 2018.

Zapečeni karfiol

Ovo je jedan vrlo jednostavan način za pripremu karfiola, bez komplikacija i zavrzlama. Možete ga poslužiti kao prilog mesu ili ribi ili pak jesti samo kao laganu večeru. Ja sam se kao mlada domaćica davila jedući ga sa majonezom, to mi je u to vreme bila omiljena kombinacija



Sastojci:


1 veća glavica karfiola
2 dcl mleka
4 jaja
2 dcl kisele pavlake
so
maslinovo ulje ili obično

Priprema:


Karfiol očistiti i razdvojiti na cvetiće, nemojte ga mnogo usitnjavati.

Skuvati ga u slanoj vodi uz dodatak 2 dcl mleka. Na taj način karfiol će vam ostati lepo bele boje Paziti da se ne raskuva, neka ostane malo čvršći kad ga pritisnete viljuškom.

Kuvani karfiol ocedite.

Umutite penasto mikserom 4 jaja, posolite, dodajte kiselu pavlaku i nastavite da mutite, dok se pavlaka ne sjedini sa jajima.

Namažite maslinovim ili običnim uljem pleh u kome ćete zapeći karfiol.

Svaki cvetić karfiola umočite u smesu od jaja i slažite u pleh. Nešto slično kao kada umačete kore za gibanicu.

Sve lepo poređajte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni dok ne dobijete blago rumenu boju po površini.





Нема коментара:

Постави коментар