недеља, 11. март 2018.

Slani rolat od tunjevine, praziluka i brokola

Šareni i veseli rolat, vrlo ukusan i dekorativan



Za 6 osoba:

Testo:


50 g koncentrata od paradajza
1 jaje
250 g brašna tipa "00" + još malo za mešenje testa
so
50 ml vode
15 g maslinovog ulja

Fil:


1 praziluk
20 g maslinovog ulja
380 g brokola
tunjevine iz ulja 140 g (nikako koristiti tunjevinu "al natural")
80 g sira Asiago ili nekog drugog topljivog sira
80 g crnih maslina
10 slanih inćuna
biber

Za premaz i posipanje:


1 belance

mak i laneno seme


Priprema testa:


50 g koncentrata od paradajza razmutiti u 50 ml vode.

250 g brašna prosejati i napraviti udubljenje. Sipati 1 jaje, 50 ml vode za paradajzom, 15 ml ulja. Sve sjediniti i umesiti testo na dasci za mešenje. 

Testo uviti u providnu foliju i ostaviti da se odmara u frižideru 1 sat.

Priprema fila:


Skuvati u slanoj vodi 380 g  brokola. Kada su skuvani ocediti ih.

1 praziluk iseći na kolutove

Na maslinovom ulju propržiti praziluk. Kad praziluk svene ostaviti ga da se ohladi.

Oceđene brokole umutiti u pire i promešati sa prazilukom, dodati malo bibera.

Tunjevinu ocediti. Namerno sam navela da ne koristite tunjevinu "al natural" , jer vam fil neće imati nikakav ukus, što bi deca rekla biće "bljak". Tunjevina i inćuni mu daju lep ukus.

80 g crnih maslina iseći na kolutove.

Testo izvaditi iz frižidera i razviti ga oklagijom u pravougaonik debljine par milimetara.

Razvučeno testo oklagijom prebaciti na papir za pečenje, koristiće vam kasnije kod uvijanja rolata.

Videćete da je testo stajanjem u frižideru dobilo na mekoći i da se vrlo lako razvlači. 

Testo premazati kremom od brokolija i praziluka.

Rasitniti tunjevinu i posuti preko brokolija. 

Rasporediti 10 inćuna po tunjevini.

80 g sira izrendati i posuti po tunjevini. 

80 g maslina posuti preko sira.


Testo uvijte u rolat pomažući se papirom za pečenje.

Umutiti belance u sneg i četkicom ga naneti na umućeni rolat.

Posuti rolat sa makom i semenom lana.

Rolat peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 45 minuta, ako je rerna statična, ili na 160 stepeni 35 minuta u rerni sa ventilatorom.


Ostaviti rolat da se malo prohladi i seći ga. Lep je i topao i hladan iz frižidera.

Нема коментара:

Постави коментар