Šareni i veseli rolat, vrlo ukusan i dekorativan
Za 6 osoba:
Testo:
50 g koncentrata od paradajza
1 jaje
250 g brašna tipa "00" + još malo za mešenje testa
so
50 ml vode
15 g maslinovog ulja
Fil:
1 praziluk
20 g maslinovog ulja
380 g brokola
tunjevine iz ulja 140 g (nikako koristiti tunjevinu "al natural")
80 g sira Asiago ili nekog drugog topljivog sira
80 g crnih maslina
10 slanih inćuna
biber
Za premaz i posipanje:
1 belance
mak i laneno seme
Priprema testa:
50 g koncentrata od paradajza razmutiti u 50 ml vode.
250 g brašna prosejati i napraviti udubljenje. Sipati 1 jaje, 50 ml vode za paradajzom, 15 ml ulja. Sve sjediniti i umesiti testo na dasci za mešenje.
Testo uviti u providnu foliju i ostaviti da se odmara u frižideru 1 sat.
Priprema fila:
Skuvati u slanoj vodi 380 g brokola. Kada su skuvani ocediti ih.
1 praziluk iseći na kolutove
Na maslinovom ulju propržiti praziluk. Kad praziluk svene ostaviti ga da se ohladi.
Oceđene brokole umutiti u pire i promešati sa prazilukom, dodati malo bibera.
Tunjevinu ocediti. Namerno sam navela da ne koristite tunjevinu "al natural" , jer vam fil neće imati nikakav ukus, što bi deca rekla biće "bljak". Tunjevina i inćuni mu daju lep ukus.
80 g crnih maslina iseći na kolutove.
Testo izvaditi iz frižidera i razviti ga oklagijom u pravougaonik debljine par milimetara.
Razvučeno testo oklagijom prebaciti na papir za pečenje, koristiće vam kasnije kod uvijanja rolata.
Videćete da je testo stajanjem u frižideru dobilo na mekoći i da se vrlo lako razvlači.
Testo premazati kremom od brokolija i praziluka.
Rasitniti tunjevinu i posuti preko brokolija.
Rasporediti 10 inćuna po tunjevini.
80 g sira izrendati i posuti po tunjevini.
80 g maslina posuti preko sira.
Testo uvijte u rolat pomažući se papirom za pečenje.
Umutiti belance u sneg i četkicom ga naneti na umućeni rolat.
Posuti rolat sa makom i semenom lana.
Rolat peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 45 minuta, ako je rerna statična, ili na 160 stepeni 35 minuta u rerni sa ventilatorom.
Ostaviti rolat da se malo prohladi i seći ga. Lep je i topao i hladan iz frižidera.
Нема коментара:
Постави коментар